torsdag, oktober 05, 2006

Historisk oversigt over ufo-myter i USA

Skulle man nu have interesse i at få overblik over udviklingen af myten eller myterne om UFO'er i USA fra 1947-1993, så kan man finde en sjov oversigt på det nedenstående link. Her er både gennemgang af, hvad folk har rapporteret og hvad regeringen (CIA m.fl.) har vidst og givet udtryk for at vide. Ganske underholdende. Der er ligeledes link til en side for skeptikere.
UFO-MYTER

onsdag, oktober 04, 2006

Historie fra sportens verden

Vi kender sandsynligvis alle billedet af de to afroamerikanske atletikudøvere, Tommie Smith og John Carlos, der på medaljeskamlen ved olympiaden i Mexico i 1968 markerede sig med en Black Power-hilsen (en knyttet hånd strakt i vejret). Mindre bemærket var bronzemedaljevinderen Peter Norman fra Australien.

Norman døde for få dage siden i Melbourne i en alder af 64 og gav dermed anledning til kortvarigt at generindre begivenheden, der skabte skandale i USA og ødelagde de to amerikaneres karriere. Det står dog fortsat som et af de mest markante udtryk for kampen for menneskerettigheder i USA.

Under medaljeoverrækkelsen i 1968 bar Peter Norman selv en badge med støtteerklæring til kampen for menneskerettigheder og han var særdeles stolt over at have været en del af begivenheden. Kontakten mellem de tre atletikudøvere er bevaret gennem årene og Smith og Carlos forventes at deltage i begravelsen.
Læs mere her.